Nesporný rozvod manželství

7.2.2019

Vyprchala ve vašem manželství zamilovanost? 

Ani jeden z vás už nemá představy o společné budoucnosti? Chcete oba manželství ukončit a vydat se každý svojí cestou? Pokud se shodnete v těchto bodech, máte ujasněnou péči o děti a vypořádání majetku, tak je pro vás rozvod jen formalitou. Pokud se manželé na podmínkách rozchodu dohodnou, můžeme hovořit o tzv. nesporném rozvodu, který ušetří nejen mnoho stresu, ale také času a financí.

Nejdříve děti, pak rozvod ,,dohodou“

Než se do rozvodu pustíte, je důležité si uvědomit, že péče o dítě po rozchodu rodičů a samotný rozvod jsou dvě samostatné kauzy, které se řeší zvlášť. S oběma situacemi vám v naší advokátní kanceláři pomůžeme. Navštivte nás osobně po předem domluvené schůzce v Hradci Králové a v Náchodě.

Péče o dítě po rozchodu či rozvodu

Jakmile se s manželem domluvíte na formě péče o dítě, přichází na řadu samotný rozvod dohodou. Před samotným jednáním u soudu je třeba mít uzavřenou Dohodu o úpravě vzájemných majetkových poměrů, bydlení a výživného pro dobu po rozvodu manželství, kterou s vámi připravíme ještě před samotným jednáním. Díky tomu si můžete vše s partnerem předem ujasnit a v klidu rozhodnout.  

nesporný rozvod

Úprava poměrů nezletilých dětí a vypořádání majetku je předpokladem pro tzv. nesporný rozvod manželství, ke kterému je možno přistoupit za splnění podmínek, že manželství trvalo více než jeden rok, přičemž manželé spolu alespoň 6 měsíců před podáním návrhu na rozvod manželství nežijí.

Chci zařídit nesporný rozvod

Proč se do nesporného rozvodu pustit s námi a ne svépomocí?

Na internetu naleznete mnoho vzorů, které vám v případě nesporného rozvodu pomohou s přípravou nezbytných dokumentů a kdo má právní znalosti, jistě dokáže návrh na  rozvod i dohodu o vypořádání majetku připravit svépomocí. Pokud si ale chcete ušetřit nemálo času a mít nesporný rozvod brzy za sebou, využijte pomoc zkušeného advokáta. Čas při rozvodu se z několika měsíců může stáhnout až na několik týdnů a především budete mít jistotu, že pokud byste se s bývalým manželem po letech rozkmotřili, budete mít vše předem zahrnuté v rozvodových dokumentech.

A náklady na rozvod?

Řízení o rozvod manželství podléhá úhradě soudního poplatku ve výši 2.000,- Kč, který se hradí prostřednictvím kolkových známek (poplatku, který je třeba u každého návrhu na rozvod).
Při zastupování ve věci rozvodu manželství Vám můžeme zajistit  jak kompletní právní služby – tj. od úpravy péče a výživy  nezletilých dětí, přes vypořádání majetku až po samotný rozvod, případně je možné sjednat právní zastoupení pouze při sepisu jednotlivých návrhů, a to zejména v případě, kdy budete chtít jít k soudu sami.

Pro radu, konzultaci či přípravu celého rozvodového řízení nás neváhejte kontaktovat.